Op deze plek breng ik ideeën, mijmeringen, bevindingen over het leven samen, aan elkaar geweven door vier rode draden die terug te vinden zijn in bovenstaande subtitel. Ziehier alvast wat ik onder deze woorden versta.

Open onderzoek vertrekt vanuit niet-weten en keert er ook telkens weer naar terug. Je verkent eerder dan dat je concludeert.

Levenskwaliteit
kan van alles betekenen maar gaat ‘uiteindelijk’ voorbij aan de dualiteit tussen gelukkig en ongelukkig zijn. Het verwijst naar het subtiele gevoel dat tegelijk waarachtig, goed en mooi lijkt te zijn. Levenskwaliteit komt voort uit hoe je het leven waarneemt en hoe je van daaruit omgaat met lichaam en geest, met je relaties en het bestaan zelf.

Bewustzijn
is gewaar-zijn én de ruimtelijkheid waarin alles verschijnt en verdwijnt.

Ontwikkeling is het proces waarin je toelatend en includerend omgaat, en leert omgaan, met ervaringen, voorbij ontkenning en verzet.

Welkom,
Sven

Aanbod

 • Zelfzorg & persoonlijke meesterschap

  Zelfzorg & persoonlijke meesterschap

  Meer dan ooit zijn kennis en andere middelen voor handen om vitaal, vreugdevol en vredig door het leven te gaan. Tegelijk kan dit moderne leven ons ook ziek, gestresseerd en ongelukkig maken. Aan ons de keuze. Hoe maak je die keuze? Hoe ontwikkel je een levenskracht die van binnenuit komt? Hoe breng je dat concreet in de praktijk?
 • De dans van de leider

  De dans van de leider

  Onze huidige wereld vraagt om een leiderschap dat iedereen laat “meedansen” in een richting die het geheel en alle betrokkenen ten goede komt. Deze “dans” van de leider vraagt een bewustzijn over je ontwikkeling als leider en als mens. Waarom is dit belangrijk?
 • Samen mediteren

  Samen mediteren

  Samen mediteren is nog krachtiger dan alleen mediteren. Daarom bied ik vanuit Studio Zuid wekelijks een gezamenlijk begeleid meditatiemoment aan.
  Vul het e-mailadres in dat bij dit account hoort. De gebruikersnaam zal naar dit e-mailadres worden verzonden.
  We value your privacy

  We use cookies only to enhance your browsing experience. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.