Samen mediteren i.s.m. Studio Zuid - Leuven

  Samen mediteren is nog krachtiger dan alleen mediteren. Daarom bied ik vanuit Studio Zuid wekelijks een gezamenlijk begeleid meditatiemoment aan. Iedere sessie heeft een ander thema: verwelkomen, aarding, inzicht, gelijkmoedigheid, mededogen, vreugde, verlies, … Een uitnodiging om aandacht te geven aan wat er is, om lichamelijke en zintuigelijke sensaties, de binnenwereld van gevoelens en gedachten te ontvangen vanuit open gewaar zijn. Mediteren is ook aandacht geven aan de hindernissen van meditatie. In elke sessie wordt er naast de meditaties ook telkens een kort woordje uitleg gegeven. Op het einde is er vrijblijvend ruimte voor een Q&A. Je hebt geen meditatie ervaring nodig. Iedereen kan aansluiten.

  Meditatie is bewust, open, verwelkomend, toelatend gewaar-zijn 'voorbij' (en dikwijls ook 'nabij') de geconditioneerde geest met haar gedachten en emoties. Meer inzichten over meditatie vind je in de blogs onder de rubriek 'Meditatief leven'

  De samenkomsten gaan door op zondagvoormiddag 11u30-12u30 in Leuven (Frederik Lintstraat 45). Inschrijven kan je hier. Na de les ontvang je via mail een link om een vrije bijdrage te doen.

   

  Alles wat er is, alles wat er gebeurt

  - gevoel, geluid, gelaat, gedacht -

  is een uitnodiging tot bewustzijn.

  Het mooie en het moeilijke, elke vorm van verlies

  om terug te vinden wat niet verloren kan worden.

  Eeuwig terugkeren

  naar ons eerste thuis, het ademende lichaam,

  naar ons tweede thuis: open, vriendelijk gewaar-zijn,

  naar ons derde thuis: ruimtelijkelijkheid van bewustzijn.

   

   

   

  We value your privacy

  We use cookies only to enhance your browsing experience. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.