Get in touch

svendeweerdt@skynet.be

Sven De Weerdt genaamd, geboren op 21 november 1972 in Leuven (België). 18 jaren later Organisatiepsychologie gaan studeren, en in 1995 een extra jaartje Bedrijfseconomie. Aan de Universiteit Hasselt gaan werken als assistent Organisatiepsychologie en Onderzoeksmethodologie (1996-2005). In juni 2003 doctor in de Psychologische en pedagogische wetenschappen (KULeuven) mogen worden, en enkele weken later papa van Jona.

In 2005 de stap gezet naar de Europese Hogeschool Brussel (EHSAL, daarna HUBrussel, nu Odisee) en zijdelings ook even geaffilieerd onderzoeker aan het Centrum voor Organisatie- en Personeelspsychologie van de KULeuven. Als docent en onderzoeker alsmaar meer geboeid geraakt door alles wat diepgaand leren en professionele en persoonlijke ontwikkeling mogelijk maakt. Met de intentie om het zelf eens aan den lijve te ondervinden volgde ik in 2005 een (verrijkende en verreikende) ervaringsgerichte opleiding in procesadvisering (Matrix; Allegro). En werd papa van Sari.

Als docent in het postacademisch programma Relatie- en communicatiewetenschappen (UHasselt, vanaf 2000) groeide mijn interesse om regelmatiger interactief en leergericht aan de slag te gaan met professionals, leidinggevenden en andere volwassenen. Daarom besloot ik mijn loopbaan te heroriënteren en werd ik in 2007 procesbegeleider bij Kwadraet (Stichting Lodewijk de Raet).

2008 was het jaar dat ik Wetenschapsfilosofie begon te doceren aan de derdejaars studenten Biomedische wetenschappen (wat ik annoo 2021 nog steeds bijzonder graag doe: studenten nieuwe perspectieven aanbieden die benadrukken dat wetenschap mensenwerk is en hen zo interactief doen nadenken over wetenschap als praktijk in de samenleving). In de periode 2008-2014 had ik het voorrecht om nauw betrokken zijn als begeleider in het baanbrekend leiderschapsprogramma Vitruvius: de mens centraal bij de Federale Overheid. Dit leidde in juli 2010 tot de oprichting hUmanO cvba (in januari 2015 in alle anonimiteit ten grave gedragen). 2011-2017: vast staflid in het HRLeadership/HRM Anders-programma (SEE – Uhasselt). 2014-2020: bestuurslid van Kwadraet/Stichting Lodewijk de Raet. In 2014 ging ik ook deeltijds als ‘coach’ en ‘leiderschapsontwikkelaar’ aan de slag ging in UZLeuven.

2019: oprichting van dansenmetdewereld, wat me de kans geeft om mijn ervaring, inzicht en kunde breder in de wereld te zetten – op vlak van levenservaringsleren, relationeel leren, begeleiden van leerprocessen, zelfzorg, levenskwaliteit, persoonlijk leiderschap, bewustzijnsontwikkeling, meditatie en Boeddhistische psychologie.

Afbeelding1

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
+32 (0)473 490 568
 
×

Log in